Zo verwijder je hardnekkige vlekken uit je kleding

Blog Zo verwijder je hardnekkige vlekken uit je kleding

Ai, tijdens dat gezellige diner is er een drupje rode wijn op jouw favoriete midi jurk gevallen. Geen paniek en stop de jurk niet meteen in de wasmachine. Niet alle vlekken kunnen namelijk tegen heet water met wasmiddel. Het is belangrijk dat je eerst de vlekken voorbehandelt. Hieronder staan handige tips wanneer jij jouw favoriete jurk wil redden.

Bloedvlek 

Als je een bloedvlek in je kledingstuk hebt, laat je deze eerst een half uur in koud water weken. Wring het vervolgens uit en de vlek is al grotendeels verdwenen. Hierna kun je het kledingstuk in de wasmachine wassen.

Rodewijnvlek

Dep de wijnvlek droog en spoel het onmiddellijk uit met koud water. Wrijf zachtjes, zodat de kleurstof van de wijn niet in de kledingvezels naar binnengaat. Als water niet helpt, kun je ook zout strooien op de vlek. Als jouw jurk gemaakt is van zijde of een andere gevoelige stof, kun je er droogshampoo opspuiten. Laat de droogshampoo een paar minuten inwerken en borstel het er voorzichtig van af.

Grasvlek

Grasvlek kun je het best verwijderen met tandpasta waar menthol inzit en bleekmiddel. Dit goedje is geschikt voor kledingstukken die een lichte kleur hebben. Poets het goedje over de vlek en laat dit een uur inwerken. Spoel het vervolgens na met warm water. Als de vlekken ouder zijn of als de vlek op een donkere stof zit, kun je galzeep gebruiken.

Zweetlucht

Niets is vervelender dan een zweetlucht in jouw favoriete kledingstuk. Je kunt dit oplossen met een kom water en een scheut azijn. Laat het kledingstuk een uur inweken en stop het vervolgens in de wasmachine. Als de kleding licht van kleur zijn, kun je het best citroenzuur gebruiken. Pak een liter warm water en een klein beetje citroenzuur. Was het vervolgens uit in de wasmachine.

Recente berichten