Overstappen naar goedkopere energie

Blog Overstappen naar goedkopere energie

Gemiddeld stapt de helft van de huishoudens niet over naar een andere energieleverancier. Veel mensen zitten al jaren bij dezelfde energieleverancier. Dat is zonde, want je kunt een boel geld besparen als je jaarlijks overstapt. Ook is het maar een kleine moeite om over te stappen naar goedkope energie

De energieprijzen zijn vandaag de dag immens laag. Dit komt door de lage olieprijs en de gevolgen van de coronacrisis, waardoor er minder vraag is naar olie. Dit is dus het juiste moment om over te stappen: portemonnee blij, jij blij. Hieronder lees je waar je op kunt letten als je gaat overstappen.

Zet alles op een rijtje

Er is geen energieleverancier die per definitie het goedkoopst is. De energieprijzen staan niet vast en kunnen weleens verschillen. Een energieleverancier kan namelijk een bepaald contract aanbieden waar hij de allergoedkoopste is, terwijl een andere contractvorm zeer prijzig kan zijn. Het is daarom verstandig om alvast op een rijtje te hebben waar jij naar op zoek bent. Je kunt onder andere denken aan een contract met vaste kosten, met een hoge welkomstkorting of misschien ben jij wel op zoek naar een energieleverancier die groene stroom aanbiedt.

Duur van het contract

Als je nog nooit bent overgestapt van energieleverancier, kun je profiteren van hoge kortingen. Je ontvangt namelijk in de meeste gevallen een welkomstkorting bij het afsluiten van een contract bij een nieuwe energieleverancier. Dit kan jou veel geld besparen. Meestal profiteer je van deze welkomstkorting als je een contract afsluit met vaste tarieven. Veel mensen kiezen voor een eenjarig contract, omdat zij op die manier elk jaar kunnen profiteren van nieuwe welkomstkortingen bij het overstappen van energie. Wel is het aan te raden om goed na te denken over de duur van jouw nieuwe contract. Je mag namelijk je contract niet zomaar opzeggen als je niet tevreden bent.

Vaste of variabele tarieven

Bovendien kun je een contract afsluiten met vaste tarieven. Omdat de energietarieven nu erg laag zijn, weet je dat je die lage bedragen gedurende een periode kunt vastzetten. Het voordeel van een contract met vaste tarieven is dat je zekerheid hebt over de maandelijkse prijs en bij vaste tarieven krijg je – zoals hierboven al werd benoemd – een welkomstkorting. Of een contract met vaste tarieven daadwerkelijk goedkoper is dan een contract met variabele tarieven, hangt af van de energieprijzen. Gelukkig hoeft deze zoektocht naar goedkope energie niet moeilijk te zijn: op internet zijn namelijk talloze vergelijkingssites te vinden.

Recente berichten