Verschillende soorten hottubs voor in jouw tuin

Blog Verschillende soorten hottubs voor in jouw tuin

Verschillende soorten hottubs voor in jouw tuin

Ben jij aan het oriënteren voor in hottub in jouw tuin? Dan snappen wij dat die keuze lastig kan zijn! Het aanbod is namelijk reuze met elk hun eigen voordeel. Twijfel je nog over de passende hottub voor jou? In deze blog zullen we een aantal verschillende soorten bespreken!


Houtgestookte hottub

Als je opzoek bent naar echte sfeer in je tuin, dan is een houtgestookte hottub misschien wel wat voor jou! Het stoken van een vuurtje is voor veel mensen de reden om voor deze optie te kiezen. Je geniet maximaal van de sfeer door het geknisper en de geur van het vuur. Bij een gemiddelde grote kachel duurt het ongeveer 2 uur voordat het water 37 graden is Celsius is. Er zijn veel verschillende opties voor de kachel bij jouw hottub. Een externe kachel doet er bijvoorbeeld langer over om het water op te warmen, maar een interne kachel zorgt voor minder zitplek. Dit ligt dus helemaal aan jouw eigen voorkeuren.

Elektrische hottub

Ben je het beu om de hot tub-verwarming constant aan te zetten? Vervolgens kunt u de hottub verwarmen met het Balboa verwarmingssysteem. Dit kan geheel of in combinatie met één van de drie kachels. Het elektrische balboa-systeem wordt geïnstalleerd in de spa van onze werkplaats en kan worden bediend met machinaal bewerkte panelen op hout. Elektrische verwarming duurt langer dan verwarming op hout. Bij ongeveer 1-2 graden per uur is het ook afhankelijk van de starttemperatuur van het water en de buitenluchttemperatuur. Als u een elektrische kachel gebruikt, is het raadzaam het element continu aan te laten staan. De hottub heeft zo altijd de juiste temperatuur.

Hybride hottub

De duck tab fjord is hybride verwarmd. Dit betekent dat er een synergetisch effect is tussen houtvuur en elektrische verwarming. Door de hottub altijd rond de 25 graden te houden, kun je voor de laatste paar graden meer hout in de verwarming gooien om de kachel nog harder te laten werken. De temperatuur regel je eenvoudig vanaf het Balboa bedieningspaneel.


Het assortiment van Welvaere

Denk je na het lezen van deze blog nou dat een hottub echt iets voor bij jou in de tuin is? Bekijk dan eens het ruime assortiment van Welvaere.be! Ze hebben enorm veel keuze uit de beste hottubs voor bij jou thuis. Mocht je in de gelegenheid zijn, dan is het ook leuk om eens een bezoekje te brengen aan de showroom. Voor eventuele vragen kun je altijd contact opnemen met de klantenservice!

Recente berichten