Hoe vind ik de perfecte eetkamerstoel?

Blog Hoe vind ik de perfecte eetkamerstoel?

De perfecte eetkamerstoel vinden, dat kan wel eens een moeilijke zoektocht worden. Natuurlijk moet je rekening houden met de verschillende personen binnen het gezin. Ook hou je er best rekening mee dat iedereen een andere bouw heeft, de stoel die voor jou lekker zit, zit misschien voor een ander gezinslid erg slecht. Ook de zithouding kan erg verschillen van persoon tot persoon. De ene zit graag hoog, de andere weer liever wat lager. Ook kan een stoel te hard of te zacht zitten, wie weet vind je de stoel zelfs te diep. Er kan dus wel eens discussie ontstaan over welke stoel nu eigenlijk echt de perfecte eetkamerstoel is. Wij geven je graag advies over waar je best rekening mee kan houden wanneer je nieuwe eetkamerstoelen gaat kopen. 

Waar moet ik rekening mee houden?

Wanneer je een eetkamerstoel gaat uitkiezen is het dus wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Denk maar aan de verhoudingen, de afmetingen, het materiaal waaruit de eetkamerstoelen bestaan en de eettafel. Natuurlijk wil je graag dat de eetkamerstoelen bij de eetkamer passen en het interieur mooi aanvullen. Je wilt dus graag dat alles mooi bij elkaar past. Maar eerst hou je best rekening met de afmetingen van de eetkamerstoelen en de eettafel. 

De hoogte van de eettafel

De hoogte van een eettafel ligt meestal tussen de 75 cm en 79 cm, het is natuurlijk belangrijk te weten hoe hoog je eettafel is, op die manier kan je de hoogte van je eetkamerstoelen bepalen. Reken zeker de afstand van de grond tot de onderkant van de tafel uit. Hou ook rekening met de poten onder de tafel, je moet natuurlijk wel weten of je eetkamerstoelen onder de tafel passen. Ook wanneer je kiest voor eetkamerstoelen wil je natuurlijk dat deze mooi onder de tafel passen. Zorg voor een ruimte van 15 cm tussen de stoel en de tafel op die manier heb je een ruimtelijk gevoel en blijft het handig de stoelen van onder de tafel te schuiven. Ook hou je er rekening mee dat je genoeg beenruimte hebt tussen de stoel en de onderkant van je tafel. 

De afmetingen van de stoel

Zorg ook dat de stoelen allemaal onder tafel passen. Het zou namelijk jammer zijn wanneer je stoelen koopt die niet allemaal onder de tafel passen. Je rekent ongeveer 73 centimeter per persoon. Wat veel mensen vergeten is dat je ook de poten van de stoel moet meten, deze kunnen namelijk breder zijn als het zitgedeelte. Daarna kies je natuurlijk ook het materiaal van de stoel, het stof van de stoel en het soort poten. Tegenwoordig zijn de opties eindeloos, heb je nog inspiratie nodig? Neem dan alvast eens een kijkje bij Urban sofa voor de mooiste eetkamerstoelen

Recente berichten