Wat doet IDD?

Wat doet Inderdaad?

Gemiddeld twee à drie keer per maand organiseren we een meeting of activiteit, en dat het hele jaar door!

De activiteiten zijn erg uiteenlopend, zo is er het ‘Inderdaad-café’, een gezellige café-avond voor jongeren, of gaan we bowlen, lasershooten, frisbeeën in het park, een ijsje eten of zwemmen in de zomer, een filmpje kijken of langlaufen in de winter,… maar ook informatieve activiteiten staan op het programma, zoals coming out en veilig vrijen.


Het Inderdaad-café

  • Vaste dagen: elke eerste en derde maandag van de maand.
  • Locatie: Regenbooghuis Limburg.
  • Open vanaf 19:30, enkel voor jongeren tot 30 jaar.

Elke eerste en derde maandag van de maand zijn het ‘Inderdaad-café’ (of IDD-Café) in het Regenbooghuis Limburg. We staan zelf achter de bar.

De eerste maandag vindt er meestal een activiteit plaats, zoals een spel, quiz of wedstrijd… De activiteit eindigt ten laatste rond 22u, waarna we meestal nog even blijven plakken voor een drankje en gezellige babbel. Voor de nieuwe jongeren vindt er op de eerste maandag voorafgaand aan de activiteit ook een instapmoment plaats.

De derde maandag is enkel een open jongeren-café-avond (zonder activiteit), meestal in een speciaal thema. Kom gewoon langs als je zin hebt!

Overige activiteiten

Elk jaar staan er naast onze vaste maandagavonden ook nog heel wat andere evenementen en acties in de agenda van Inderdaad. Zo organiseren we bij de start van het academiejaar een ‘startweek’ voor studenten, proberen we een campagne of actie te doen rond Wereldaidsdag en Idahot (Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie). In januari is er de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, ergens in mei trekken we er met de hele groep op uit voor een weekend, en de zomerkalender van Inderdaad zorgt elk jaar voor twee onvergetelijke maanden met o.a. zonnige terrasjes, waterspelletjes en een bezoek aan de zee.