Inderdaad wint de WJNH-award voor de Feelgood Friday campagne!

Inderdaad wint de WJNH-award voor de Feelgood Friday campagne!

Op 18 december 2015 werden tijdens de (vroege) nieuwjaarsreceptie van Wel Jong Niet Hetero de Wel Jong Niet Hetero – Awards uitgereikt. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan een vereniging in het jeugdwerk (intern & extern) die op een inspirerende manier iets heeft gedaan rond gender en seksuele diversiteit.

De genomineerde externe verenigingen waren Scouts & Gidsen Vlaanderen, vzw Jong, Joetz, Centrum Informatieve Spelen, Chirojeugd Vlaanderen en Bizon vzw. Het was niet makkelijk voor de jury, maar uiteindelijk werd vzw Jong gekozen als winnaar. “Het feit dat zij met hun team expliciet inzetten op de aanvaarding van gender en seksuele diversiteit en daarbij zowel hun eigen jongeren als andere Europese organisaties betrekken, was voor de jury doorslaggevend”, klinkt het. Ze kregen hun prijs overhandigd door niemand minder dan Filip Michiels, raadgever jeugd op het kabinet van Vlaams minister Sven Gatz. Hopelijk is dit voor hen een stimulans om hun inspanningen verder te zetten en kunnen ze een voorbeeld zijn voor andere organisaties. Om de inzet van alle kandidaten te belonen, kregen ze allemaal alvast een gratis vorming aangeboden.

Van de aangesloten verenigingen ging Inderdaad lopen met de award. Genomineerden waren Enig Verschil, Mixed, &Of en Inderdaad. De Feelgood Friday campagne werd geprezen door de jury als een erg inspirerende en positieve actie, wat bij WJNH erg gewaardeerd wordt: “Wat het meeste indruk maakte, is de positieve insteek van de actie met de boodschap: Het is oké, wees wie je bent, het wordt beter.”

Wij zijn er alvast heel erg blij mee!

Deel dit bericht